خانه تغذیه و رژیم غذایی خواص تخم مرغ در آخرین تحقیقات

خواص تخم مرغ در آخرین تحقیقات

خواص تخم مرغ ، تخم مرغ و سلامتی ، پروتئین ، بیوتین ،

مدت ها از پزشکان مشفق و دانشمندان محقق در زمینه ی بیماری های قلبی شنیدیم که تخم مرغ به خاطر داشتن کلسترول بالا مضر است اما امروزه به نظر می رسد دوباره به سفره ها برگشته. به نظر شما چه چیزی تغییر کرده است؟ در این مطلب از اسپرتان با ما همراه باشید تا از خواص تخم مرغ بیشتر بدانید .

درست است که یک زرده ی بزرگ تخم مرغ حاوی ۲۰۰ میلی گرم کلسترول – و در نتیجه غنی ترین منبع دریافت کلسترول از طریق غذاست – امااز خواص تخم مرغ ، میتوان به مواد مغذی دیگری نیز اشاره کرد که می تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی موثر باشد. از دیگر خاص تخم مرغ میتوان به ، چربی متوسط موجود در آن (تقریبا ۵ گرم) بیشتر چربی تک اشباع نشده و چند اشباع نشده است ، اشاره کرد.

همچنین لازم است به تفاوت بین کلسترول غذایی و کلسترول خون توجه شود زیرا نسبت زیادی با هم ندارند. با توجه بیشتر به روی تاثیر چربی ترانس و اشباع شده روی کلسترول خون، از شدت تمرکز به روی کلسترول غذایی کاسته شد. بدین ترتیب، راهنمای غذایی آمریکا در سال ۲۰۱۵ پیشنهاد کاهش مصرف کلسترول غذایی به روزانه ۳۰۰ میلی گرم را حذف نمود.

با توجه به سابقه ای که از خواص تخم مرغ داشته، مرتب سوال می شود که “آیا می توان گفت غذای سالمی است؟” برای پاسخ به این سوال لازم است تخم مرغ را نه تنها به صورت مجزا، بلکه همراه با کل رژیم غذایی، به خصوص در مقایسه با غذاهایی که می تواند جایگزین آن ها باشد (و برعکس)، بررسی نمود.

بیشتر بخوانید : بهترین صبحانه برای کاهش وزن

خواص تخم مرغ و سلامتی

  • با بررسی دو تحقیق گسترده در خصوص خواص تخم مرغ ، روی مصرف متوسط آن (تقریبا ۴۰۰۰۰ مرد و بیش از ۸۰۰۰۰ زن)، مشخص شد ، مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ در افراد سالم منجر به بیماری قلبی نمی شود.
  • در گذشته، باورها بر این بود که بالا بودن میزان کلسترول در تخم مرغ با خطر ابتلا به بیماری قلب در ارتباط است. اما نتایج تحقیقات موثقا حاکی از این است که کلسترول غذایی به نسبت ترکیب چربی ها در رژیم غذایی، تاثیر کم تری به روی میزان کلسترول خون و کلسترول مضر (LDL) دارد.
  • البته که نتیجه ی این تحقیق به معنای چراغ سبز برای مصرف روزانه سه املت نیست! با این که گزارش تحقیقات پزشکان در زمینه ی سلامت در سال ۲۰۰۸ ، از ایده ی خوردن یک عدد تخم مرغ در روز حمایت می کند، ولی توصیه می شود مصرف بیش تر از این مقدار خطر نارسایی قلبی طی سال های بعد را افزایش می دهد.

همچنین باید به “مخلفات” همراه با تخم مرغ توجه داشته باشید. تخم مرغ هم زده،سالسا و کیک انگلیسی که ۱۰۰% از گندم کامل درست شده نسبت به تخم مرغ هم زده با پنیر،سوسیس، سیب زمینی سرخ کرده و نان تست سفید غذای کاملا متفاوتی برای سیستم گوارشی شماست.

خواص تخم مرغ  ،  تخم مرغ و سلامتی ، پروتئین ، بیوتین ،
خواص تخم مرغ
  • همینطور افرادی که مشکل کنترل کلسترول مضر دارند، باید در مصرف زرده ی تخم مرغ محتاطانه عمل کنند و درعوض غذاهایی را که با سفیده ی تخم مرغ درست می شود انتخاب نمایند. این مورد برای افراد مبتلا به دیابت نیز صادق است.

بنا بر گزارشات و تحقیقات پرستاران و متخصصین در زمینه ی سلامت، زنان و مردان مبتلا به دیابت که روزانه یک تخم مرغ یا بیشتر مصرف می کردند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار می گیرند. بهتر است کسانی که مبتلا به دیابت یا بیماری قلب هستند، مصرف زرده ی تخم مرغ را به کم تر از ۳ عدد در هفته کاهش دهند.

بیشتر بخوانید : ۲۱ نکته اساس برای بیماری دیابت

  • به علاوه، برای این که ارزیابی درستی از رابطه ی تخم مرغ و سلامت قلب داشته باشیم، لازم است ببینیم در مقایسه با غذاهایی که به جای آن انتخاب می کنیم چه عملکردی دارد؟ برای نمونه از چند گزینه ی رایج برای وعده ی صبحانه استفاده می کنیم:
  • شاید تخم مرغ به نسبت غلات شیرین و فرآوری شده مانند غلات صبحانه ی شیرین،پنکیک با شیره،مافین یا بیگل گزینه ی بهتری باشد اما گزینه های بهتر دیگری هم می توان جستجو نمود. مثلا یک کاسه جو به همراه مغز و انواع توت، نسبت به صبحانه ای با مرکزیت تخم مرغ گزینه ی بسیاری بهتری برای حفظ سلامت قلب است.پیش بینی می شود مصرف غلات کامل و میوه خطر ابتلا به بیماری قلب را کاهش دهد و درمورد پروتئین، منابع گیاهی مانند مغز و دانه ها،به خصوص در مقایسه با گوشت قرمز و تخم مرغ، منجر به کاهش ابتلا به بیماری قلب و عروق و درمجموع نرخ پایین تر مرگ و میر می شوند.

بیشتر بخوانید : غلات کامل چیست و چه تاثیربر سلامت بدن دارند

  • نتیجه: شاید تخم مرغ بهترین گزینه برای صبحانه نباشد اما از آن جایی که در طیف گزینه های غذایی و خطر ابتلا به بیماری قلب جایگاه میانی را به خود اختصاص داده است، مطمئنا بدترین گزینه هم نیست. کسانی که می خواهند رژیم غذایی سالمی داشته باشند، بهتر است به مقدار متوسط یا کم از تخم مرغ استفاده کنند و درصورت امکان توجه بیشتری به مصرف پروتئین گیاهی نشان دهند.
خواص تخم مرغ  ،  تخم مرغ و سلامتی ، پروتئین ، بیوتین ،
خواص تخم مرغ

خواص تخم مرغ در اخبار

شاید یافته های مربوط به تحقیقات اخیر بحث درمورد نقش کلسترول غذایی و مصرف تخم مرغ در بیماری قلب و عروق را دوباره بر سر زبان ها آورده باشد.اما نتایج باید در سایه ی تحقیقات موجود مورد بررسی قرار گیرد. نگاه دقیق تری به این تحقیق داشته باشید.

تخم مرغ سرشار از موارد زیر است:

  • کلسترول
  • پروتئین
  • کولین
  • بیوتین
  • ویتامین آ
  • آنتی اکسیدان های لوتئین و زیاکسانتین

نگهداری و ایمنی

درمورد تخم مرغ خام، اولین چیزی که اهمیت پیدا می کند توجه به امنیت غذایی است. اگر پوسته ی تخم مرغ به خوبی شکل نگرفته باشد، مرغ آلوده می تواند بیماری سالمونلا را به داخل تخم مرغ انتقال دهد. همین طور اگر پوسته ی تخم مرغ کمی منافذ باز داشته باشد، سالمونلا از این طریق به تخم مرغ سرایت پیدا می کند.

  • روی کارتون تخم مرغ به دنبال تاریخ انقضا بگردید؛ معمولا تخم مرغ ۴ تا ۶ هفته بعد از این تاریخ سالم می ماند. از قبول بسته هایی که تخم مرغ های شکسته دارد بپرهیزید زیرا در این صورت خطر سرایت باکتری افزایش می یابد. اگر بعد از خرید متوجه شکسته بودن یکی از تخم مرغ ها شدید، آن را دور بیندازید.
  • فورا کارتون تخم مرغ را در دمای ۴۰ درجه ی فارنهایت یا کم تر در سردترین قسمت یخچال بگذارید. از نگهداری تخم مرغ در درهای کناری که دما در این قسمت متغیر است بپرهیزید.
  • تخم مرغ را تا جایی بپزید که زرده و سفیده ی آن سفت شود و از سرایت بیماری های احتمالی که تخم مرغ می تواند حامل آن ها باشد،جلوگیری شود. دمای داخلی غذای حاوی تخم مرغ باید به ۱۶۰ درجه ی فارنهایت برسد. اگر در یک دستورغذایی از تخم مرغ خام یا نپخته استفاده می کنید، تخم مرغ های پاستوریزه را انتخاب کنید که باکتری های موجود در آن در اثر دما از بین رفته است.
  • تخم مرغ پخته یا غذای حاوی تخم مرغ را بیش از دو ساعت در دمای اتاق رها نکنید.
  • دست ها و مناطقی که با تخم مرغ خام در تماس بوده را با آب و صابون بشویید.

آماده سازی و سرو

خواص تخم مرغ  ،  تخم مرغ و سلامتی ، پروتئین ، بیوتین ،
خواص تخم مرغ
  • تخم مرغ پخته: (از مصرف تخم مرغ پخته که بیش از اندازه جوشیده شده بپرهیزید. نشانه ی این اتفاق حلقه های سبز دور زرده یا بیرون زدن سفیده ی تخم مرغ از پوسته است.) به مقدار دلخواه، تخم مرغ در قابلمه بگذارید. به اندازه ای آب در قابلمه بریزید که روی تخم مرغ پوشیده شود. آب را با درجه ی متوسط روی گاز بگذارید و اجازه دهید یک دقیقه بماند. سپس گاز را خاموش کرده،روی قابلمه را بپوشانید و بگذارید تخم مرغ ها ۲۰-۱۰ دقیقه در آب بمانند. سپس تخم مرغ ها را از قابلمه بیرون بیاورید و با آب سرد بشویید. حالا تخم مرغ ها را پوست و سرو کنید یا تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
  • می توانید تخم مرغ پخته را تکه کنید و در سالاد بریزید یا به صورت کامل به عنوان میان وعده مصرف کنید.
  • یک چهارم از آواکادو را روی یک برش از نان تست غلات کامل بمالید. حالا تکه های تخم مرغ پخته و کمی فلفل سیاه یا قرمز روی آن بگذارید.
  • به جای استفاده از مایونز در سالاد تخم مرغ، از همان مقدار حموس یا پوره ی آواکادو به همراه آب لیمو و کمی نمک استفاده کنید.
  • طرز تهیه ی آسان تخم مرغ هم زده: دو قاشق چای خوری روغن زیتون را با دمای متوسط روی ماهیتابه حرارت دهید. به دلخواه خود یک فنجان سبزی کاملا خورد شده به تابه اضافه کنید (مثلا گوجه،فلفل دلمه ای،پیاز،سیر،بروکلی،اسفناج یا آراگولا،قارچ،کدوسبز) و آن قدر هم بزنید تا آب سبزیجات کمی گرفته شود. ۲ تخم مرغ هم زده (یا ۱ تخم مرغ کامل و ۲ سفیده) اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا تخم مرغ سفت شود. کمی نمک و فلفل یا پنیر موتزارلا یا پارمیزان به آن اضافه کنید.
  • ·       “مافین” تخم مرغ: در یک کاسه ی متوسط، ۱۲ تخم مرغ (یا به ازای هر ۱ تخم مرغ، ۲ سفیده) را هم بزنید و کنار بگذارید. ۲-۱ قاشق چای خوری روغن زیتون با حرارت متوسط در ماهیتابه بریزید و بگذارید گرم شود.به دلخواه خود یک فنجان سبزیجات خورد شده (موارد بالا را ببینید) در ماهیتابه بریزید و هم بزنید. سبزیجات پخته شده را به ۱۲ فنجان کوچک مافین تقسیم کنید و ته آن را با اسپری مرطوب نمایید تا کیک به آن نچسبد. تخم مرغ هم زده را روی سبزیجات بریزید. سپس مواد را در دمای ۳۵۰ درجه ی فارنهایت به مدت ۱۵ دقیقه در فر بپزید تا جایی که دیگر با وارد کردن خلال دندان به مرکز مافین، کیک به آن نچسبد.اجازه دهید مافین ها کمی خنک شوند. می توانید تا پنج روز این غذا را در یخچال  یا تا یک ماه در فریز نگه دارید.

منبع : هاروارد

گردآوری و تدوین :  واحد تغذیه اسپرتان

  • خواص تخم مرغ ، تخم مرغ و سلامتی ، پروتئین ، بیوتین ،

    خواص تخم مرغ در آخرین تحقیقات

    مدت ها از پزشکان مشفق و دانشمندان محقق در زمینه ی بیماری های قلبی شنیدیم که تخم مرغ به خاط…
بارگذاری مقالات بیشتر مرتبط
  • گلوتن چیست ، خواص گلوتن ، رژیم غذایی

    گلوتن چیست وچه زمانی دردسرآفرین می شود

    گلوتن چیست؟ گلوتن یک نوع پروتئین است که به طور طبیعی در برخی از غلات شامل گندم،جو،چاودار و…
  • کلسترول خون ، کلسترول خوب و بد کدامند ،

    کلسترول

    ترکیب چربی و کربوهیدرات در رژیم غذایی بیشترین تاثیر را در میزان کلسترول خون می گذارد نه مق…
  • خواص تخم مرغ ، تخم مرغ و سلامتی ، پروتئین ، بیوتین ،

    خواص تخم مرغ در آخرین تحقیقات

    مدت ها از پزشکان مشفق و دانشمندان محقق در زمینه ی بیماری های قلبی شنیدیم که تخم مرغ به خاط…
بارگذاری بیشتر توسط کارشناس پزشکی و تغذیه
بارگذاری بیشتر در تغذیه و رژیم غذایی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید

گلوتن چیست وچه زمانی دردسرآفرین می شود

گلوتن چیست؟ گلوتن یک نوع پروتئین است که به طور طبیعی در برخی از غلات شامل گندم،جو،چاودار و…